Гост в блога: Петър Илиев от CloudCart – “Точно сега е идеалният момент за развитие в електронната търговия!”.

Публикувано на 2.04.2021 от Lili Siyanova

️🎯 Искаш да стартираш онлайн магазин и да реализираш своята бизнес мечта?

️🎯Искаш да разработиш продуктов агрегатор и да развиеш афилиейт маркетинг стратегията си, но не си сигурен с коя e-commerce платформа да реализираш идеята си?

️🎯 Искаш да научиш нещо полезно от света на електронната търговия?

Ако отговорът на тези въпроси е “Да”, то остани с нас, защото идваме с доза полезна информация за теб! Изключително се радваме да ти представим Петър Илиев, CTO и един от основателите на CloudCart. В днешното интервю, Петър ще сподели с нас през какви стъпки трябва да премине всеки, който желае да стартира свой онлайн магазин, какъв бюджет ще е необходим, защо и как CloudCart може да помогне за постигането на тази бизнес мечта, защо разработиха плъгин за лесна интеграция с Profitshare, осигурявайки възможност на клиентите си да увеличат онлайн продажбите си с афилиейт маркетинг и още много!

Отблизо: Петър Илиев от CloudCart


🚀 Здравей, Петър! Радваме се, че прие поканата ни! Ще ни се представиш ли с няколко думи?


Здравейте и благодаря за поканата! Много се радвам, че имам възможност да съм ваш гост. Аз съм Петър Илиев и съм един от собствениците и технически директор на CloudCart. Завършил съм Софийския университет, като основно съм се развивал в сферата на маркетинг, електронна търговия и софтуерни разработки.

Снимка: Петър Илиев

За да са наясно вашите читатели с какво точно се занимавам, накратко ще споделя какво е CloudCart. Това е лесен за използване open SaaS софтуер за създаване на онлайн магазини, който спестява от времето и парите на онлайн търговците. Аз и моите колеги, непрекъснато се стремим да предлагаме на нашите клиенти автоматизиране и оптимизиране на процесите по управление на техните онлайн магазини. Нашата мисия е да направим онлайн търговията по-достъпна и лесна.

В професионален план, започнах да изграждам свой бизнес отдавна. Преди 15 години, през 2005-та година с брат ми Николай, основахме дигиталната агенция WebMedia.

След това, през 2015-та решихме да инвестираме в създаването на платформата CloudCart, чиято цел беше да събере в едно всички функционалности, инструменти, интеграции и приложения за успешна електронна търговия. Към момента имаме над 12 хил. клиенти и продължаваме да се разрастваме у нас и в чужбина.


🚀 Разкажи ни през какви стъпки трябва да премине всеки, който желае да стартира онлайн магазин?


За начало, всеки трябва да избере правилно своите партньори – стабилна платформа или софтуер с възможности за развитие. Задължително трябва да имаш различни начини за онлайн плащания и доставка. По-добре е да избереш партнираща банка с минимални такси и доставчици, които предлагат добри цени и ясни параметри на работа.

Нужно е да имаш екип от технически специалисти, които да поддържат сайта ти, освен ако не работиш с готов софтуер, какъвто е CloudCart. За реализиране на повече продажби, един онлайн магазин трябва да има красива и добре структурирана визия, както и да разполага с богат набор от маркетинг инструменти. Важно е също да има добра SEO оптимизация, за да излиза органично в резултатите при търсене.


Съществено е да се обърне специално внимание на обслужването, защото то е 99% от бизнеса. Заложи на автоматизирани процеси, които да гарантират бързина, коректност и високо ниво на обслужване, за да имаш повече информация за клиента, поръчката му и статуса й. Така ще можеш да развиваш печеливш бизнес дългосрочно.


🚀 Защо ClоudCart?


Защото CloudCart предоставя всички тези програмисти,  доставчици, маркетинг специалисти и инструменти, автоматизирани процеси и интеграции на едно място. Вместо да отнеме в най-добрия случай 2-3 месеца работа с техници и дизайнери, и хиляди левове инвестиция, можеш буквално за броени дни да си създадеш сам магазин и да инвестираш тези пари в реклами и популяризиране на бизнеса си.

Едно от най-големите предимства на CloudCart е, че не е нужно да притежаваш каквито и да е технически умения, всички планове включват облачен хостинг за твоя магазин, безплатна техническа поддръжка и постоянно обновяване, както и безплатно обучение за ползване на платформата. Също така, получаваш готови дизайн шаблони и визуален конструктор на целеви страници (landing pages), с които можеш сам да изградиш визията на своя магазин. Предлагаме богат набор от разплащателни системи, имаме изградени интеграции с всички големи куриерски компании в България, складови програми и ERP системи. Клиентите ни имат възможност за свързване с над 2000+ приложения и множество инструменти за маркетинг и реклама, като Profitshare. Имаме интеграции със социални мрежи, които можеш да използваш с няколко клика, за да разшириш каналите си за продажби.

Освен това, платформата CloudCart е съобразена с всички регулаторни изисквания на GDPR и сме сертифицирани с PCI Compliant от най-високо ниво на сигурност.  Това означава, че цялата информация и плащанията ти са напълно защитени и можеш да бъдеш напълно спокоен за развитието на бизнеса си на нашата платформа.


🚀 Нека обхванем и финансовата част. Какъв бюджет приблизително е необходим за стартирането на онлайн магазин?


Вече всеки може да има онлайн магазин, а въпросът за началния бюджет е много важен. При стартиране на онлайн магазин от нищото, повечето търговци избрали други платформи, не осъзнават, че навлизат в един дълъг процес на разработване на функционалности, обработка на дребни детайли по дизайна и прочие, които отнемат месеци, и за които се заплащат още преди самото стартиране на магазина. Всъщност, мнозина дори не подозират, какво следва след пускането на магазина.

Точно заради това, ние от CloudCart инвестираме постоянно в обучително съдържание, в ежедневно обновяване на платформата, създаваме нови функционалности и интеграции за онлайн бизнеса. Важното е да стартираш, колкото се може по-бързо. Това е и целта на CloudCart като платформа. За да съдействаме максимално, на онлайн магазини, които искат да се прехвърлят при нас, предлагаме бърза и сигурна миграция на продукти и всичко нужно от старата им платформа. А тепърва стартиращите, имат възможност да започнат безплатно до достигане на първите 1000 лв. оборот, за да разберат колко големи предимства даваме за електронна търговия.

След това, те могат да се възползват от нашия CloudCart Business план, в който са включени всички инструменти и функционалности, от които се нуждае онлайн магазина им, за да прави повече продажби. При избор на двугодишен период, планът CloudCart Business излиза само €20 на месец, а търговците спестяват близо €240.


🚀 Един от най-използваните методи за реклама в платформата ни са сайтовете от типа „продуктов агрегатор“. В тази връзка, платформата ви може ли да бъде използвана и от афилиати? Лесно ли се импортира продуктов фийд?


Да, платформата е доста лесна за работа и може да се направи и без специфични технически познания. Импортирането и експортирането на продуктов фийд може да се направи с XML feed, scv файл, Google sheets, свързване с ERP системи и други, както и да бъде използвана от афилиати.

Например, всички клиенти на CloudCart имат възможност за пълна интеграция на своя онлайн магазин с Profitshare. От административния панел на своя онлайн магазин, клиентите могат да създадат профил като рекламодател в системата на афилиейт мрежата и да се свържат с профила си в платформата за 1 минута, чрез копиране на два линка. След това, могат лесно да слагат банери и линкове към трети приложения и платформи в магазините, изградени на CloudCart. Имаме статия и обучително видео, в което показваме как точно става свързването.


🚀 От няколко години предлагате възможност за интеграция с нас. Защо решихте да разработите плъгин за лесна интеграция с нас?


Избрахме Profitshare, защото имаме еднакви цели за бъдещето в онлайн търговията и също като CloudCart, вие работите за ефективно развитие на бизнеса в дигитална среда. Освен това, Profitshare е най-напредналата мрежа за афилиейт маркетинг в Централна и Източна Европа и тъй като CloudCart се стреми да предложи най-качествените услуги на клиентите си, решихме да разработим плъгин за интеграция именно с вас.

Ние искаме клиентите на CloudCart да се възползват от всички иновативни маркетингови практики. Някои от предлаганите услуги на Profitshare са без аналог за българския пазар, като уиджети за ремаркетинг например и ние сме много щастливи, че успяхме да предоставим тази възможност на нашите клиенти.


🚀 За финал, какво ще посъветваш всички, които искат да стартират онлайн бизнес, но все още не са го направили?


Бих се обърнал към всеки начинаещ търговец, на когото да кажа колко е важно да излезе на пазара веднага, без да чака и ден повече. Не трябва да се плаши от трудностите в началото, а да поема премерен риск, за да се справи бързо с непредвидените ситуации. Който го възпира мисълта, че още не е готов или че нещата не се случват според представите му, никога няма да се осмели да пробваш.

Точно сега е идеалният момент за развитие в електронната търговия – глобалната пандемия, заради която вече всичко се интегрира в дигитална среда, както и промяната в потребителското поведение, са отлична възможност, от която трябва да се възползваш задължително! CloudCart ти предлага всичко нужно на едно място, подкрепя те постоянно и ти дава шанс да започнеш да продаваш онлайн веднага.


Благодарим на Петър, че беше наш гост и за полезната информация, която сподели днес с нас! CloudCart e сред първите e-commerce платформи, които разработиха решение за бърза интеграция с нас и през годините на съвместна работа, винаги сме се радвали на високия професионализъм и адекватен съпорт от целия им екип! Пожелаваме им много успехи! 🙂


Profitshare | link up to your potential

Развий бизнеса си с Profitshare – aфилиейт маркетинг платформата с продажби за над 100 милиона лева за български онлайн търговци!

сподели в:
TwitterFacebookGoogle+

Тагове: , , ,

Оставете отговор

Гост в блога: Петър Илиев от CloudCart – “Точно сега е идеалният момент за развитие в електронната търговия!”.

Публикувано на 2.04.2021 от Lili Siyanova

️🎯 Искаш да стартираш онлайн магазин и да реализираш своята бизнес мечта?

️🎯Искаш да разработиш продуктов агрегатор и да развиеш афилиейт маркетинг стратегията си, но не си сигурен с коя e-commerce платформа да реализираш идеята си?

️🎯 Искаш да научиш нещо полезно от света на електронната търговия?

Ако отговорът на тези въпроси е “Да”, то остани с нас, защото идваме с доза полезна информация за теб! Изключително се радваме да ти представим Петър Илиев, CTO и един от основателите на CloudCart. В днешното интервю, Петър ще сподели с нас през какви стъпки трябва да премине всеки, който желае да стартира свой онлайн магазин, какъв бюджет ще е необходим, защо и как CloudCart може да помогне за постигането на тази бизнес мечта, защо разработиха плъгин за лесна интеграция с Profitshare, осигурявайки възможност на клиентите си да увеличат онлайн продажбите си с афилиейт маркетинг и още много!

Отблизо: Петър Илиев от CloudCart


🚀 Здравей, Петър! Радваме се, че прие поканата ни! Ще ни се представиш ли с няколко думи?


Здравейте и благодаря за поканата! Много се радвам, че имам възможност да съм ваш гост. Аз съм Петър Илиев и съм един от собствениците и технически директор на CloudCart. Завършил съм Софийския университет, като основно съм се развивал в сферата на маркетинг, електронна търговия и софтуерни разработки.

Снимка: Петър Илиев

За да са наясно вашите читатели с какво точно се занимавам, накратко ще споделя какво е CloudCart. Това е лесен за използване open SaaS софтуер за създаване на онлайн магазини, който спестява от времето и парите на онлайн търговците. Аз и моите колеги, непрекъснато се стремим да предлагаме на нашите клиенти автоматизиране и оптимизиране на процесите по управление на техните онлайн магазини. Нашата мисия е да направим онлайн търговията по-достъпна и лесна.

В професионален план, започнах да изграждам свой бизнес отдавна. Преди 15 години, през 2005-та година с брат ми Николай, основахме дигиталната агенция WebMedia.

След това, през 2015-та решихме да инвестираме в създаването на платформата CloudCart, чиято цел беше да събере в едно всички функционалности, инструменти, интеграции и приложения за успешна електронна търговия. Към момента имаме над 12 хил. клиенти и продължаваме да се разрастваме у нас и в чужбина.


🚀 Разкажи ни през какви стъпки трябва да премине всеки, който желае да стартира онлайн магазин?


За начало, всеки трябва да избере правилно своите партньори – стабилна платформа или софтуер с възможности за развитие. Задължително трябва да имаш различни начини за онлайн плащания и доставка. По-добре е да избереш партнираща банка с минимални такси и доставчици, които предлагат добри цени и ясни параметри на работа.

Нужно е да имаш екип от технически специалисти, които да поддържат сайта ти, освен ако не работиш с готов софтуер, какъвто е CloudCart. За реализиране на повече продажби, един онлайн магазин трябва да има красива и добре структурирана визия, както и да разполага с богат набор от маркетинг инструменти. Важно е също да има добра SEO оптимизация, за да излиза органично в резултатите при търсене.


Съществено е да се обърне специално внимание на обслужването, защото то е 99% от бизнеса. Заложи на автоматизирани процеси, които да гарантират бързина, коректност и високо ниво на обслужване, за да имаш повече информация за клиента, поръчката му и статуса й. Така ще можеш да развиваш печеливш бизнес дългосрочно.


🚀 Защо ClоudCart?


Защото CloudCart предоставя всички тези програмисти,  доставчици, маркетинг специалисти и инструменти, автоматизирани процеси и интеграции на едно място. Вместо да отнеме в най-добрия случай 2-3 месеца работа с техници и дизайнери, и хиляди левове инвестиция, можеш буквално за броени дни да си създадеш сам магазин и да инвестираш тези пари в реклами и популяризиране на бизнеса си.

Едно от най-големите предимства на CloudCart е, че не е нужно да притежаваш каквито и да е технически умения, всички планове включват облачен хостинг за твоя магазин, безплатна техническа поддръжка и постоянно обновяване, както и безплатно обучение за ползване на платформата. Също така, получаваш готови дизайн шаблони и визуален конструктор на целеви страници (landing pages), с които можеш сам да изградиш визията на своя магазин. Предлагаме богат набор от разплащателни системи, имаме изградени интеграции с всички големи куриерски компании в България, складови програми и ERP системи. Клиентите ни имат възможност за свързване с над 2000+ приложения и множество инструменти за маркетинг и реклама, като Profitshare. Имаме интеграции със социални мрежи, които можеш да използваш с няколко клика, за да разшириш каналите си за продажби.

Освен това, платформата CloudCart е съобразена с всички регулаторни изисквания на GDPR и сме сертифицирани с PCI Compliant от най-високо ниво на сигурност.  Това означава, че цялата информация и плащанията ти са напълно защитени и можеш да бъдеш напълно спокоен за развитието на бизнеса си на нашата платформа.


🚀 Нека обхванем и финансовата част. Какъв бюджет приблизително е необходим за стартирането на онлайн магазин?


Вече всеки може да има онлайн магазин, а въпросът за началния бюджет е много важен. При стартиране на онлайн магазин от нищото, повечето търговци избрали други платформи, не осъзнават, че навлизат в един дълъг процес на разработване на функционалности, обработка на дребни детайли по дизайна и прочие, които отнемат месеци, и за които се заплащат още преди самото стартиране на магазина. Всъщност, мнозина дори не подозират, какво следва след пускането на магазина.

Точно заради това, ние от CloudCart инвестираме постоянно в обучително съдържание, в ежедневно обновяване на платформата, създаваме нови функционалности и интеграции за онлайн бизнеса. Важното е да стартираш, колкото се може по-бързо. Това е и целта на CloudCart като платформа. За да съдействаме максимално, на онлайн магазини, които искат да се прехвърлят при нас, предлагаме бърза и сигурна миграция на продукти и всичко нужно от старата им платформа. А тепърва стартиращите, имат възможност да започнат безплатно до достигане на първите 1000 лв. оборот, за да разберат колко големи предимства даваме за електронна търговия.

След това, те могат да се възползват от нашия CloudCart Business план, в който са включени всички инструменти и функционалности, от които се нуждае онлайн магазина им, за да прави повече продажби. При избор на двугодишен период, планът CloudCart Business излиза само €20 на месец, а търговците спестяват близо €240.


🚀 Един от най-използваните методи за реклама в платформата ни са сайтовете от типа „продуктов агрегатор“. В тази връзка, платформата ви може ли да бъде използвана и от афилиати? Лесно ли се импортира продуктов фийд?


Да, платформата е доста лесна за работа и може да се направи и без специфични технически познания. Импортирането и експортирането на продуктов фийд може да се направи с XML feed, scv файл, Google sheets, свързване с ERP системи и други, както и да бъде използвана от афилиати.

Например, всички клиенти на CloudCart имат възможност за пълна интеграция на своя онлайн магазин с Profitshare. От административния панел на своя онлайн магазин, клиентите могат да създадат профил като рекламодател в системата на афилиейт мрежата и да се свържат с профила си в платформата за 1 минута, чрез копиране на два линка. След това, могат лесно да слагат банери и линкове към трети приложения и платформи в магазините, изградени на CloudCart. Имаме статия и обучително видео, в което показваме как точно става свързването.


🚀 От няколко години предлагате възможност за интеграция с нас. Защо решихте да разработите плъгин за лесна интеграция с нас?


Избрахме Profitshare, защото имаме еднакви цели за бъдещето в онлайн търговията и също като CloudCart, вие работите за ефективно развитие на бизнеса в дигитална среда. Освен това, Profitshare е най-напредналата мрежа за афилиейт маркетинг в Централна и Източна Европа и тъй като CloudCart се стреми да предложи най-качествените услуги на клиентите си, решихме да разработим плъгин за интеграция именно с вас.

Ние искаме клиентите на CloudCart да се възползват от всички иновативни маркетингови практики. Някои от предлаганите услуги на Profitshare са без аналог за българския пазар, като уиджети за ремаркетинг например и ние сме много щастливи, че успяхме да предоставим тази възможност на нашите клиенти.


🚀 За финал, какво ще посъветваш всички, които искат да стартират онлайн бизнес, но все още не са го направили?


Бих се обърнал към всеки начинаещ търговец, на когото да кажа колко е важно да излезе на пазара веднага, без да чака и ден повече. Не трябва да се плаши от трудностите в началото, а да поема премерен риск, за да се справи бързо с непредвидените ситуации. Който го възпира мисълта, че още не е готов или че нещата не се случват според представите му, никога няма да се осмели да пробваш.

Точно сега е идеалният момент за развитие в електронната търговия – глобалната пандемия, заради която вече всичко се интегрира в дигитална среда, както и промяната в потребителското поведение, са отлична възможност, от която трябва да се възползваш задължително! CloudCart ти предлага всичко нужно на едно място, подкрепя те постоянно и ти дава шанс да започнеш да продаваш онлайн веднага.


Благодарим на Петър, че беше наш гост и за полезната информация, която сподели днес с нас! CloudCart e сред първите e-commerce платформи, които разработиха решение за бърза интеграция с нас и през годините на съвместна работа, винаги сме се радвали на високия професионализъм и адекватен съпорт от целия им екип! Пожелаваме им много успехи! 🙂


Profitshare | link up to your potential

Развий бизнеса си с Profitshare – aфилиейт маркетинг платформата с продажби за над 100 милиона лева за български онлайн търговци!

сподели в:
TwitterFacebookGoogle+

Оставете отговор

търся:Copyright © 2009-2023 Conversion Marketing